Depressie TestDepressie Testen

Test je depressie online

Wel of geen depressie

Depressiviteit is een serieus te nemen ziekte, waar één op de vijf mensen in hun leven mee te maken zal krijgen. De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft het dan ook uitgeroepen tot één van de grote gezodnheidsproblemen van de 21e eeuw. Gelukkig zijn echter niet alle neerslachtige gevoelens vormen van depressies. Als je bijvoorbeeld op een regenachtige zondagmiddag jezelf betrapt op een treurig en leeg gevoel, dan hoeft dat helemaal niets met een depressie te maken te hebben. Je stemming kan bijvoorbeeld ook heel goed wat minder zijn geworden door het treurige weer, of doordat de volgende dag je werkweek weer begint.

Symptomen van depressiviteit

De regel is dat je ten minste twee weken achter elkaar last moet hebben van een depressief gevoel, wil je het daadwerkelijk een depressie kunnen noemen. Daarnaast is het ook gebruikelijk om van meer dingen last hebben dan slechts dat neerslachtige gevoel. Het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk om weinig zin te hebben in eten, of om niet goed te slapen. Het eten smaakt je niet en je krijgt soms misschien zelfs geen hap door je keel. In bed lig je telkens wakker, rol je je nog eens om, maar wil het slapen er maar niet van komen. Je piekert te veel over de zaken die je bezig houden.

Depressie en suïcidale gevoelens

Veel depressieve patiënten hebben ook last van suïcidale gevoelens. Omdat ze op deze aarde veel pijn ondervinden door hun depressie, gaan bepaalde depressieve personen meer nadenken over de dood. Er wordt wel eens gedacht dat het veel beter is om dood te gaan, dan door te leven. Helaas blijft het niet voor iedereen bij die gedachten. Niet voor niets komen er in Nederland per jaar gemiddeld 1500 mensen om door zelfmoord. Tel daar het aantal mislukte zelfmoordpogingen per jaar bij op en er deze suïcidale gevoelens van depressieve mensen vormen een wezenlijke bedreiging voor de gezondheid.

Test je depressie online!

Vermoed je zelf dat je last hebt van een depressie? Wees er dan meteen bij! Het leven is uiteindelijk bedoeld om van te genieten en suïcidale of aanhoudende neerslachtige gevoelens zullen je daarbij in de weg zitten. Allereerst is het belangrijk om te weten of je daadwerkelijk last hebt van een depressie. Doe daarom is de online depressie test. Door middel van het beantwoorden van een kwalitatief sterke online vragenlijst, kun je er voor jezelf achter komen of je last hebt van een depressie, of dat dit niet het geval blijkt te zijn.

Vechten tegen depressie

Deze online depressie test is bedoeld voor iedereen die vermoed een depressie te hebben. Ook al komen jouw symptomen niet totaal overeen met de in dit verhaal geschetste symptomen, toch is aan te raden deze online depressie test te ondergaan. Alle vormen van depressies verschillen onderling namelijk van elkaar. De eerste stap om het probleem op te lossen is het probleem erkennen. Doe daarom vandaag nog de online depressie test!